Werkzaamheden in nacht van 13-14 maart voor realisatie parkeervloer -5 (fase 2)

De eerste fase van de constructievloer (parkeervloer -5 niveau) is op 1 maart gestort, het tweede deel staat nu gepland op woensdag 13 maart. Het derde deel wordt eind maart uitgevoerd.

De constructievloer is de onderste betonvloer van de parkeergarage en wordt in drie fases gestort om de impact voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. De eerstvolgende stort, fase twee, is de ronding aan de zijde van het Kruitschip. Deze vindt plaatst op woensdag 13 maart als de weersverwachtingen gunstig zijn. Bij extreme regenval gaan de werkzaamheden niet door.

Wat betekent dit voor u?

Op 13 maart starten wij vanaf 06.00 uur met het opstellen van de betonpomp. De grote pomp wordt op het bouwterrein aan de zijde van het Kruitschip geplaatst. Vanaf 07.00 uur komen de eerste betonmixers. In totaal zijn er circa 80 betonmixers nodig voor de stort op 13 maart. Wij verwachten dat we begin van de avond klaar zijn met het storten van de vloer.

De werkzaamheden gaan verder in de avond en nacht. De vloer moet worden gladgestreken, dit wordt ‘vlinderen’ genoemd. De vlindermachines werken door in de nacht en geven geluidshinder aan de omgeving. Ook de lichten op de bouwplaats blijven de gehele nacht aan. De exacte eindtijd is lastig aan te geven, omdat de duur afhankelijk is van de weersomstandigheden.