Stort 1e deel dak in- en uitrit

Op dinsdag 24 juli wordt het eerste deel van het dak van de toekomstige in- en uitrit van de parkeergarage gestort. Met deze brief informeren wij u over deze werkzaamheden.

Werkzaamheden stort dak
De werkzaamheden voor het storten van het dak nemen een volledige dag in beslag. Het materieel wordt vanaf 06:00 uur aangevoerd en klaargezet voor de stort. Vanaf 07:00 uur komen de eerste betonwagens voor de start van de stort. Deze werkzaamheden lopen door tot in de loop van de middag.

Voordat het beton volledig is uitgehard, dient deze afgewerkt en glad gestreken te worden. Dit wordt ‘vlinderen’ genoemd. Afhankelijk van de kwaliteit van de stort en de weeromstandigheden verwachten we dat het vlinderen tot circa 22:00 uur zal duren. Het vlinderen van het dak zal enige hinder geven aangezien dit in de avonduren zal uitlopen.

Bereikbaarheid
De Korevaarstraat Zuid – deel tussen Jan van Houtbrug en Cathrijnestraat – is in de ochtend en middag lastiger bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer door de aanwezigheid van betonmixers. We zetten verkeersregelaars in om dit goed te begeleiden. Ook voor het fietsverkeer nemen we maatregelen om dit in goede banen te leiden.