Nieuwsberichten

De bouw van de parkeergarage is duidelijk aanwezig in de omgeving. Naast de uitvoering van de parkeergarage Garenmarkt is er ook nieuws over de ontwikkelingen van het project. Hieronder is een overzicht van de nieuwsberichten.


Winnaars fotowedstrijd bekend

18 juni 2018

Meneer Verberg en mevrouw Noorlander zijn de winnaars van de historische fotowedstrijd van de Garenmarkt! Over de foto van meneer Verberg zei de jury: mooi zicht op de Raamsteeg en mooi lijnenspel. Op de foto van mevrouw Noorlander brengen de duiven veel beweging voor de synagoge wat goed de beleving van het plein weergeeft. De […]

Veel interesse tijdens de Dag van de Bouw

18 juni 2018

Tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni jl. was de bouwplaats Garenmarkt geopend voor publiek. Bijna 600 bezoekers hebben het project bezocht. Naast de toelichting over de bouw waren ook gemeente Leiden, ADC Archeologen, Cement Bouw en onze installatiepartner JWR aanwezig om informatie te geven over het project. De zandbak en de poffertjeskraam […]

Inzendingen fotowedstrijd Garenmarkt

31 mei 2018

De gemeente en bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix zijn op zoek naar de mooiste, leukste of meest bijzondere foto van de Garenmarkt van vroeger. De ingezonden foto’s zijn hieronder opgenomen. De winnnaar wordt bekend gemaakt op de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni om circa 14:00 uur.

[…]

2 juni – Dag van de Bouw

25 mei 2018

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt op de Garenmarkt? Kom een kijkje nemen! Op dit moment staat de bouwkuip van parkeergarage Garenmarkt vol water, maar onder water gebeurt er van alles. Wilt u weten wat? Kom dan op zaterdag 2 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar de bouwplaats. Wat is er te doen? Bouwcombinatie […]

Nieuwe tijden spreekuur

24 mei 2018

Elke eerste maandag van de maand houden wij een spreekuur in restaurant ’t Fust waar we uw vragen kunnen beantwoorden. Als de eerste maandag van de maand een feestdag is, schuift het spreekuur een week op. De tijden voor het spreekuur zijn gewijzigd. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 4 juni tussen 10:00-11:00 uur.

Wijziging parkeersituatie Garenmarkt en Kruitschip

19 april 2018

Met ingang van dinsdag 1 mei kunnen bezoekers ook kortparkeren op de parkeerplaatsen voor het Kruitschip. Momenteel zijn dit vergunninghoudersplaatsen; bezoekers kunnen hier nu alleen met een dagkaart à € 13,20 parkeren.

Uit monitoring van de parkeersituatie blijkt dat de beschikbare parkeerplaatsen voor het Kruitschip beter benut kunnen worden. Met name op de doordeweekse dagen zouden […]

Leuke foto van vroeger? Stuur in en win!

19 april 2018

De gemeente en bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix zijn op zoek naar de mooiste, leukste of meest bijzondere foto van de Garenmarkt van vroeger. Heeft u in de oude doos op zolder een foto van de locatie waar nu de parkeergarage wordt gebouwd? Zoek hem op en stuur hem in!

Spelregels
U kunt uw foto tot en met vrijdag […]

Maandelijks spreekuur

3 januari 2018

Vanaf het nieuwe jaar houden we elke eerste maandag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur een spreekuur in restaurant ’t Fust waar we uw vragen kunnen beantwoorden. Als de eerste maandag van de maand een feestdag is, schuift het spreekuur een week op. Het eerste spreekuur is dus op 8 januari 2018.

Sluiting bouwplaats

22 december 2017

Van 25 december tot en met 2 januari vinden er geen werkzaamheden plaats op de bouwplaats Garenmarkt. Mocht u in deze periode iets waarnemen wat niet correct is zoals een open bouwhek of andere bijzonderheden dan kunt u ons altijd bereiken via het telefoonnummer 06-83 98 90 79. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Namens het […]

Uitbreiden bouwplaats Korevaarstraat

20 december 2017

Vanaf 3 januari starten we met de werkzaamheden aan de in- en uitrit van de parkeergarage. Het bouwterrein wordt dan uitgebreid in de Korevaarstraat tot aan de Cathrijnestraat.

Als de bouwhekken geplaatst zijn en het asfalt verwijderd is, wordt de damwandstelling aangevoerd. Voor de wanden van de in- en uitrit wordt gebruik gemaakt van damwandplanken. […]