Inloopbijeenkomst over start bouw parkeergarage Garenmarkt

Eind mei gaat de bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt van start. Dan kan er niet meer geparkeerd worden op het plein. Tijdens twee inloopbijeenkomsten op donderdag 18 mei bieden we omwonenden en overige belangstellenden de mogelijkheid om vragen te stellen.

Tijdens deze bijeenkomsten kunt u de ontwerpen van de garage bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en de Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer – Besix. De bijeenkomst heeft geen plenaire toelichting of presentatie, u kunt daarom op een voor u geschikt moment binnenlopen. U hoeft zich niet aan te melden.

Inloopmiddag op donderdag 18 mei 2017
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Waar: Burgerzaal, Stadhuis Leiden

Inloopavond op donderdag 18 mei 2017
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Waar: Burgerzaal, Stadhuis Leiden

De ondergrondse parkeergarage Garenmarkt is naar verwachting begin 2020 gereed en biedt straks plek aan 425 auto’s verdeeld over vijf parkeerlagen. De in- en uitrit van de garage ligt in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt nabij de hoek van de Korevaarstraat/Raamsteeg. De parkeergarage wordt gerealiseerd door bouwcombinatie Dura Vermeer – Besix. Deze partij heeft ook de parkeergarage onder de Lammermarkt gebouwd.
Vanaf 22 mei vervalt het parkeerterrein Garenmarkt in verband met de bouwwerkzaamheden. Parkeren is echter vanaf vrijdag 19 mei niet meer mogelijk vanwege de Marathon. Voor bewoners met een parkeervergunning wordt tijdelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen in de parkeergarage Breestraat aangeboden. Hierover zal binnenkort worden gecommuniceerd. Ook werkt de gemeente aan een P+R-voorziening voor bezoekers aan de binnenstad.