Dag van de bouw

Nieuwsgierig naar wat er gebeurt op de Garenmarkt? Kom een kijkje nemen! Op dit moment is de bouwkuip op z’n diepste punt (circa 16 meter -NAP) en worden de prefab vloeronderdelen geplaatst. Wilt u weten hoe we dat doen? Kom dan op zaterdag 15 juni naar de bouwplaats waar doorlopend presentaties zijn in de bouwkeet en kraampjes staan met informatie.

Voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn belangrijk voor de stad. Daarom krijgt Leiden twee grote ondergrondse parkeergarages aan de rand van het centrum. Onder de Garenmarkt en onder de Lammermarkt. Beide parkeergarages worden gerealiseerd door de Combinatie Dura Vermeer – BESIX. De parkeergarage onder de Lammermarkt is inmiddels in gebruik en onder de Garenmarkt wordt momenteel nog druk gebouwd. Deze parkeergarage biedt straks ruimte aan 425 auto’s.

Er is niet alleen veel aandacht besteed aan het ontwerp van de parkeergarage Garenmarkt, maar ook aan de wijze van bouwen. Bouwen in de binnenstad en in de nabijheid van monumentale panden vraagt namelijk extra aandacht voor de omgeving. De keuzes die bij de bouw van de parkeergarage zijn gemaakt, nemen de overlast van de bouwwerkzaamheden niet geheel weg, maar geven wel een duidelijke vermindering van de totale overlast. Daarnaast maken de uitvoeringsmethodes die worden toegepast om ondergronds te bouwen het project bijzonder.

Zorg dat u stevig schoeisel aan heeft voor het bezoek aan de bouwplaats, draag geen slippers of hakken. De bouwkuip is niet toegankelijk voor kleine kinderen en alleen als u goed ter been bent. Houdt u zich verder – voor uw eigen veiligheid – aan de aanwijzingen van het personeel op de bouwplaats.

Meer informatie over de Dag van de Bouw vindt u op de website.

Ingang is in de Raamsteeg tegenover restaurant ’t Fust.